HABER BAŞLIKLARI

GAZETELER HABER BAŞLIKLARI Evrensel: Paranın ve Yalanın Saltanatına Hayır! (11 Eylül 2010).

Cumhuriyet: “Bağımlı Yargı Adalet Getirmez” ( 7 Eylül, 2010).

[Başbakan] Yüksek yargıya yüklendi. Kirli tezgahlar hazırladılar (5 Eylül 2010).

Sabah :“Özgürlüğe Evet” (6 Eylül 2010).

Bugün : “Hayır Çıkarsa Ülke Kaybeder” (3 Eylül 2010).

Zaman : “Anayasa Paketi Türkiye’ye Refah Getirecek” (3 Eylül 2010).

Yeni Çağ: “Ürküten Ayrışma” (13 Eylül 2010)

GAZETELER HABER SPOTLARI

Evrensel: AKP Darbeyle Hesaplaşamaz (10 Eylül 2010).

Cumhuriyet ‘Pişman Olacaklar’: Baykal, paket geçerse ‘evet’çilerin tehlikeyi gördükten sonra ‘ben zaten oy vermedim’ diyeceklerini söyledi (10 Eylül 2010).

Hürriyet Başbakan’dan Yargıtay’a ‘zaman aşımı’ suçlaması (8 Eylül 2010).

Sabah ‘Evet’le Ekonomi Sıçrar: atv’de ‘Gündem Özel’e konuk olan Başbakan Erdoğan, referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde küresel sermayenin gelmeyeceği söyledi (10 Eylül 2010 ).

Bugün: “Herkes Fişini Görecek: Anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesi halinde her vatandaş devletin kendisiyle ilgili yaptığı fişlemeyi öğrenme hakkına sahip olacak” (Bugün, 11 Eylül 2010).

Zaman : “Referandum, milletin vesayete dur deyip dememe meselesidir” (1 Eylül 2010). Yeni Çağ: “Cumhuriyet Tehlikede: ‘Evet’ diyen iyi düşünsün” (9 Eylül 2010).

Evrensel: AKP’nin içi boş ‘demokratikleşme’ iddialarıyla gündeme getirdiği anayasa değişikliği için, yine AKP’nin devasa ‘evet’ reklamlarının gölgesinde yarın sandığa gidiliyor (11 Eylül 2010).

Cumhuriyet: ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel: “Referanduma Sunulan Anayasa Değişikliklerinin yargıya ilişkin hükümlerinin ülkemizde yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını ortadan kaldıracak yargıyı siyasi iktidarın yargısı haline getirecek nitelikte olduğu için ‘hayır’” (1 Eylül 2010).

Hürriyet Mersin mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, “Yüksek yargı mensupları arasındaki telefon konuşmaları internete düştü. Ne tür çirkin planlar kurulduğunu, ne tür kirli tezgahlar hazırlandığını gördünüz mü? Hayır çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar” dedi (5 Eylül 2010).

Sabah Referandum sonucunun ekonomiyi etkileyeceğini belirten başbakan Erdoğan, “Evet çıkması halinde ekonomi beklenen sıçramayı yapacak” (10 Eylül 2010). Bugün “Başbakan Erdoğan, referandumdan hayır çıkarsa Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin zarar göreceğini söyledi. ‘Ülke ekonomik açıdan güvenini ve istikrarını kaybeder’ dedi” (3 Eylül 2010).

Zaman “Türkiye 12 Eylül’de darbe anayasasında önemli değişiklikler yapan paketi onaylayacak” (10 Eylül 2010) .

Yeniçağ: Kürdistan Referandumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya Mitinginde ‘Hükümetin gerçek niyeti; terör örgütü PKK’ya yeni yol haritaları çizen ‘bağımsız Kürdistan’ devletinin kuruluşuna hukuki zemin hazırlayan bir Anayasa hazırlamak’ dedi ve her ilde farklı konuşan Başbakan’a ağır eleştiriler yöneltti (6 Eylül 2010).

Evrensel Sendikacılar, Akademisyenler, Gazeteciler … Hayır Diyor: Ankara’da akademisyen, emek örgütleri, binlerce üyesi olan kamu emekçileri, gazeteci ve işçi sendikaları AKP’nin “demokrasi ve özgürlükler artacak” propagandasının yalandan ibaret olduğunu anlamak için hükümetin sekiz yıllık icraatlarına bakmanın yeterli olacağını bildirdi. Halka AKP saldırganlığını durdurmak için referandumda ‘hayır’ deme çağrıları yapıldı ( 8 Eylül 2010).

Cumhuriyet Ülkenin yarısını suçladı: Başbakan, 12 Eylül ruhunu daha da pekiştiren pakete ‘hayır’ diyenlerin darbeci olduğunu ileri sürdü. “Hayır” çıkarsa ekonominin kötüye gideceği tehdidinde bulunan ‘bitaraf olan bertaraf olur’ diyerek sivil örgütlere baskı uygulayan Başbakan Erdoğan, şimdi de kutuplaşmayı zirveye taşıdı. Anayasa değişikliklerine karşı çıkan yurttaşları ‘darbeci’ olarak nitelendiren Erdoğan, “Referandumda ‘hayır’ diyenler bana göre darbe anayasasını savunduklarına göre darbecidir” görüşünü dile getirdi (Cumhuriyet, 9 Eylül 2010).

Hürriyet [Başbakan Erdoğan] “Biz Anayasa değişikliği için CHP ve MHP’ye gittik, kapağını bile açmadan reddettiler. Bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ama bu bağcıya ancak millet dayak atabilir” (6 Eylül 2010).

Sabah ‘Tanka selam verirsiniz’. Başbakan Erdoğan Şanlıurfa’da Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştirdi. Erdoğan, CHP liderinin “Darbe olursa tankın önünde dururum” açıklaması için şöyle dedi: “Bu anayasanın önünde tank olanlar hiçbir tankın önünde duramazlar. Olsa olsa selam verirsiniz. Siz özgürlüklerin önüne mayın döşediniz” (7 Eylül 2010).

Bugün Milletin Darbesi: … Halk askeri vesayete karşı demokratik darbe yaptı…. Darbe heveslilerinin hevesleri kursağında kalacaktır. Üstünlerin hukuku olmayacak . Yargı ideolojik bataktan kurtulacak” (13 Eylül 2010).

Zaman “Darbeciler o gün halkın onurunu yere serdi” (12 Eylül 2010).

Yeniçağ Türkiye Bölündü: Anayasa değişikliği referandumu milleti böldü. ‘Evet’ ve ‘Hayır’ cephelerinin yanı sıra bölünmenin bir başka boyutunu da BDP’nin boykotu oluşturdu ( 13 Eylül, 2010)