PARTİLERİN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR

  • CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül

Mustafa Sarıgül projelerini açıkladı.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul için hazırladığı 200 projeden 28’ini kamuoyuyla paylaştı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını ifade eden Mustafa Sarıgül, “Burada size sunacağımız projeler yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın ürünü. İstanbul’un tüm sorunlarını değerli bilim insanlarıyla, uzmanlarla masaya yatırdık. Yaklaşık 200 proje oluşturduk. Bunlar arasından 28 projeyi sizlere sunuyoruz. Tüm projeler bizim fikir önerilerimizdir. Proje önerilerimiz, 30 Mart’tan sonra, ilgili STK’lar, akademisyenler, siyasi partilerin temsilcileri ve yurttaşlarımızın görüşleri alınarak ve proje yarışmaları düzenlenerek, tasarlanacak ve hayata geçirilecektir” diye konuştu.

  • CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

İlçelerimize mutlaka birer şube müdürlükleri kuracağız, bazı daire başkanlıkları gelecek. Bunlardan en önemlisi Tarım Daire başkanlığı olacak.Tarım ile ilgili projelerimiz var. İkincisi dört tane başlığı söylediğim vizyon projemiz devam ediyor olacak. Antalya'nın turizmini 12 aya yaymak ve şehri 12 ay esnafın yüzünü güldürmek için bu projelere devam etmek zorundayız. İkincisi kırsal alanda köylere yönelik projeler var

şehirde yapacaklarımız var. Özellikle turizmin çeşitlendirilmesi, sahilde ki turizm zenginliğinin refahının iç kesimlere yaylalara yayılması gibi projeler var. Bu anlamda tabiki şehir içinde de çok önemli projelerimiz var. Bunlardan birisi kırcamii bölgesinin uygulama imar programlarının yapılarak burada yeni yolların açılması, prestij caddelerin açılması, Düden havzasının rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi ve şehrin ulaşımında çok önemli yeni harteller oluşturulması. Bir diğeri Kepez Santral mahallelerinde halkın katılımıyla planladığımız ve referandumla onaylatarak uyguladığımız planın uygulama bölümü başlıyor, planlama dönemini bitirdik. Burada 70 bin metre karelik bir kent parkı ortaya çıkarıyoruz ve bunun yanında da o bölgede 34 tane park yapıyoruz. Kırcaminin içinde de çok büyük bir kent meydanı planladık. Bu meydanın bir cephesinde kongre ve kültür merkezi planlandı bir tarafında da belediye hizmet alanı var buraya da belediye hizmet binasını taşımayı düşünüyoruz.

  • AKP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem
  • MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik


Seçim çalışmaları kapsamında Manavgat'a geldi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yepyeni bir modelle yönetmeye talip olduklarını vurgulayan Çelik, bunun için gerekli proje ve kadrolarının da hazır olduğunu belirtti.Manavgat'ta 2 gün boyunca seçim çalışması yürütecek olan Çelik, MHP ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.



Antalya ve Manavgat'ta 10.000 kişilik birer kongre merkezi yapmayı da planladıklarını kaydeden Çelik,


"Manavgat'a organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışma başlatacağız. Yine en önemlisi Manavgat'a havalimanı şart. Bununla ilgili çevre düzenlemesi ve planını hazırlayacağız" dedi.MHP Manavgat Belediye Başkan adayı Raşit Doğan Enhoş ise Manavgat'la ilgili projelerini 15 Ocak'tan itibaren açıklayacağını belirtti. Basın toplantısının ardından adaylar ve partililer pazar yerinde esnafı ziyaret etti.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yepyeni bir modelle yönetmeye talip olduklarını vurgulayan Çelik, bunun için gerekli proje ve kadrolarının da hazır olduğunu belirtti.Kemal Çelik, "'Yerel Gündem 21' politikasına uygun olarak sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversite ile birlik de kentin dinamiklerini ön plana çıkartarak, Antalya'yı Ankara'dan değil Antalya'dan, Antalyalı hemşerilerimizle oluşturacağımız güçle yöneteceğiz" dedi.

Kaynak:


  • MHP İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer


MHP Izmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, yerel seçim öncesinde projelerini açıkladı. "Izmir Sevda Hareketi" adını verdiği projelerin tanıtım toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Izmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Il Başkanı Necat Karataş, parti yöneticileri, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.



Taşer, belediyecilik ve yönetim hizmet felsefesi, ulaşım, toplu konut, şehir dönüşümü, istihdam, otopark, sağlık turizmi, turizm, gençlik ve spor, bilgi ve teknoloji, tarım ve hayvancılık, enerji ve yer altı zenginlikleri, çevre, yeşil projeler, rekreasyon alanı, sosyal belediyecilik ve kültür sanat başlıkları altında topladığı projelerini anlattı. Kültürpark Ismet Inönü Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Taşer, Izmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerin zarar ettiğini ileri sürdü. Belediyenin 13 şirketinden sadece birisinin kâr ettiğini belirterek, “2013 yılında sadece IZELMAN’ın zararı 93 milyon lira. Bu rakam, Istanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketlerinin zararından daha fazla.


Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Borç yok.' diyor ama belediyenin 2013 yılı itibariyle 143 milyon dolar Hazine, 144 milyon lira kendi borcu, 156 milyon euro da kredi borcu var. Şirket borçları ve sabit giderlerinden sonra geriye 50 milyon lira yatırım bütçesi kalıyor. Belediyenin geleceği ipotek altına alınmış.” diye konuştu. Yatırımcının Izmir’den kaçtığını, ulaşımın kangren haline geldiğini savunan Murat Taşer, şöyle devam etti: “Izmir, Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 10'unu ödüyor. Ar-ge ve patent çalışmalarında da önde bulunuyor ancak yerel yönetimler sanayicinin yanında değil. Ulaşım kangren haline geldi. Uluslararası kongre merkezi yok. Teşvik konusunda geri kaldı. Yatırımcı, Izmir yerine çevre illere kaçıyor. Izmir’in teşviklerde geri kalmasının altında, iktidar partisinin adayının da imzası var. Manisa’ya verilen teşvikler, Izmir’den daha fazla. Türkiye'nin en fazla süt üretimi yapılan bölgesinde kimse memnun değil. Ben de süt üreticisi olarak bu konuyu iyi biliyorum.”

Kaynak

  • Eski Üsküdar Müftüsü, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes


TANITIM BROŞÜRLERİ


  • AKP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu


TANITIM BROŞÜRLERİ


  • AK Parti Çekmeköy Belediye Başkan ve Adayı Ahmet Poyraz


ÇEKMEKÖY Belediye Başkanı ve AK Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz, proje tanıtım toplantısında Çekmeköy için hazırlanan yeni projelerini kamuoyu ile paylaştı

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ve Başkan Poyraz’ın birlikte katıldığı gecede, Çekmeköylü iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyesi adayları, kanaat önderleri ve basın mensupları buluştu. 5 yılda yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Poyraz, Çekmeköy için hazırlanan yeni projelerini de tanıttı.



HAZIRLANAN PROJELERDEN BAZILARI:


Ücretsiz Bölgesel İnternet: Merkezi parklarda kablosuz internet erişimleri sağlanacak. Gençlerden gelen talepler dikkate alınarak hazırlanan bu projede, ücretsiz internet kullanım imkanı sunulacak.




Otopark Projeleri : Çekmeköy’de otopark sorunu olmamasına rağmen nüfusun hızla artması öngörülerek, oluşabilecek otopark sorunları için; cadde otoparkları, katlı otoparklar, yer altı otoparkları ve mahalle otoparkları yapılacak.




Çavuşbaşı Caddesi Sosyal Tesisleri : Çavuşbaşı üzerinde halka açık model bir sosyal tesis inşa edilerek, Çekmeköylüler ekonomik ve kaliteli hizmetle buluşturulacak


Çekmeköy Bilim Merkezi Ve Müzesi : Türkiye’nin geleceğinde önemli rol oynayacak bilim adamları yetiştirilecek. Hedeflenen bu proje ile gençler bilime yönlendirilecek, bilimsel çalışmalar sevdirilecek. Yapılacak merkezde; çocuk etüt merkezi, tematik sempozyumlar, sesli kütüphane, geleneksel çocuk oyunları sergisi ve etkinlikleri, oyuncak kütüphanesi olacak.


Çekmeköy Gençlik Konağı : Osmanlı mimarisi ile inşa edilecek gençlik merkezinde derslikler, dinlenme alanları ve rehberlik merkezi bulunacak. Bu merkezde gençlerimizin sosyal, kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkarak sosyalleşmesi sağlanacak.


Engelli Eğlence Ve Hizmet Sarayı: Tüm engelli gruplarının hizmet alabileceği tam teşekküllü bir hizmet merkezi kurulacak. Engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlayacak, engelli erişimine uygun salon ve derslikler kurarak, yeşil çevre alanıyla zenginleştirilecek bir merkez inşa edilecek.


Anadolu Yakası Kongre ve Fuar Merkezi: 3.köprü, hızlı tren ve metronun geçeceği, Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ile tam bir merkez konumuna gelecek ilçede, kongre ve fuar merkezi ile ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapılacak. Bu projede; tematik sergi alanları, tematik yarış alanları, kongre salonları ve fuar alanları olacak.

  • MHP Adana Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü


Yerel seçim çalışmaları kapsamında Proje Tanıtım Toplantısı düzenleyen MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana'nın gelecek 100 yılını planlayacaklarını belirterek “Adana'yı 5 yıllık görev süremize hapsetmeyeceğiz” dedi.


Yerel seçim çalışmaları kapsamında Proje Tanıtım Toplantısı düzenleyen MHPAdana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana'nın gelecek 100 yılını planlayacaklarını belirterek "Adana'yı 5 yıllık görev süremize hapsetmeyeceğiz" dedi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Shereton Oteli'nde projelerini tanıttığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Sözlü, göreve geldiklerinde Adana'nın gelecek 100 yılını planlayarak Adana'yı 5 yıllık görev süresine hapsetmeyeceğini kaydetti.


Kaynak


  • MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın, projelerini yerel ve yaygın medyaya açıkladı.

İmar Planlarının Geliştirilmesi, Kentsel Dönüşüm, Belediye Kültür Merkezi, Kapalı Otopark, Temiz Su Arıtma Tesisi, Kaleardı Park Alanı, Kültür Sokağı, Kapalı Pazar Alanı, Bayburt Kalesi Peyzajının Yapılması, Kadın Evi, Öğrenci Yurdu, Çoruh Nehri’nin Peyzajı ve Islahı, Hayvan Pazarı ve Mezbahane, Mezarlıkların Peyzajı ve Özürlü Taksi Hizmeti gibi vaadleri sunum eşliğinde medya temsilcileri ile paylaşan Aydın, seçilmesi durumunda toplumun isteklerine göre hareket edeceğini, Bayburt Belediyesi logosunun renklerini değiştireceğini ve Saat Kulesi Meydanı’nı eski haline getireceğini söyledi.


Özel bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda projelerini açıklayan Aydın, seçim startı verildiği günden bu yana Bayburt’a hizmet etmek adına yoğun çabalar sarf etmekte olduğunu 20 yıllık birikimin dönüşümü olan Bayburt’un temel problemlerini Bayburt’ta yaşayanlarla entegre bir şekilde paylaşarak, gece gündüz demeden Dede Korkut diyarını karış karış, semt semt gezerek Bayburtlu hemşerileriyle kucaklaştığını ifade etti.


Kaynak


  • Chp Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş


Mansur Yavaş Ankara'ya ilişkin projelerini anlattı.

Chp Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Ankara için projelerini anlattı.

Türkiye’nin gündeminin yerel seçimlerin üzerinde olduğunu belirten Yavaş, "Ankaralılar bundan sonraki 5 yılın kararını verecekler. Ya Melih Gökçek ile devam edecekler ya da yeni bir yönetim seçecekler. Belediye Başkanı seçildiğimde ilk icraatım su ve ulaşımı ucuzlatmak olacak" dedi.

2009 seçimlerinde olduğu gibi rakibinin taktiklerinin değişmeyerek kirli siyasetine devam ettiğini ifade eden Yavaş, "Bizimle ilgili belediyelerin işçilerine gazete dağıttırıyor, Angarya işlerde kullanıyor, belediye personeli arabalara bindirilerek propaganda yaptırılıyor. Belediye personelinin mağduriyetini, sıkıntılarını biliyorum. Türkiye’nin birçok yerinde belediye başkanı değişiyor, bu tür olaylar yaşanmıyor. İnsanlar demokratik haklarını kullanacaklar ve bu anlayışa, bu yönetime son verecekler" dedi.


Kaynak


  • İzmir CHP Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu

Aziz Kocaoğlu seçim projelerini açıkladı.


İzmir CHP Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart Yerel Seçimleri'ne az bir süre kala projelerini açıkladı.


Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda sahnenin arkasına 'İzmirlinin İzmir’i' yazıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlanan toplantıda, Mustafa Kemal Atatürk’ün görsellerinden oluşan kısa film gösterimi ile 2004-2013 yılları arasında kentteki gelişmeleri gösteren film gösterimi yapıldı.

Toplantıya İzmir milletvekilleri, belediye başkan adayları, il yöneticileri, medya ve iş dünyası temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu’nun 2014-2019 hizmet dönemine ilişkin projeleri kapsamında ağırlığı raylı sistem projeleri oluşturuyor.

Kaynak

  • CHP Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ecevit Keleş





  • AK Parti Manavgat adayı Recep Barut


Ak Parti Belediye Başkan adayı Recep Barut, projelerini Perşembe Pazarı'nda düzenlediği toplantıda anlattı. Toplantıya, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

Ak Parti Manavgat Belediye Meclisi üyelerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Türel, Belediye Başkan adayı Recep Barut'la birlikte projeleri gerçekleştireceklerini söyledi. Recep Barut ise Manavgat'ta belediyecilik anlayışını ve Manavgat'ın kaderini değiştirmek için aday olduğunu dile getirdi. Manavgat'a yapacakları projelerin insan merkezli ve ilçeyi daha yaşanabilir kılmayı hedeflediğini belirten Barut, kente yeni iş ve yaşam sahalarını oluşturacaklarını vurguladı. Her köye park ve sosyal tesis inşa edeceklerini belirten Barut, Manavgat Irmağı'nın denizle buluştuğu bölgede yat limanı yapacaklarını aktardı. Manavgat Şelalesi'nden denize kadar olan bölgede 3 tane üzerinde yaya ve araç geçişinin olduğu köprü inşa edeceklerine değinen Barut, trafiği rahatlatacaklarını söyledi.

Kaynak

  • CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek

KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 4'üncü dönemde ahşap iskeleleri, balık tutma iskelesi, açık hava sanat atölyeleriyle yepyeni bir Konyaaltı sahili sözü verdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, düzenlediği basın toplantısıyla projelerini tanıttı. Konyaaltı'nda 4'üncü döneme hazırlanan Başkan Böcek'in bu gününde eşi Havva Böcek ve oğlu Gökhan yanında oldu. CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'ın da katıldığı toplantıda Böcek, ilçenin belediye başkanı olduğu 1999 yılından bugüne yaşadığı değişimi anlatarak başladı.


Kendisi için Konyaaltı'nı "Doğup büyüdüğüm, tozlu yollarında yürüdüğüm, bağında bahçesinde portakal topladığım, deresini tepesini, köyünü kentini yaylasını her yerini bildiğim bir yer" sözleriyle tanımlayan Başkan Böcek, 4'üncü dönemde amacının Konyaaltı'nı bir dünya kenti haline getirmek olduğunu söyledi. 'Konyaaltı'nda yeni hedeflere yine hep birlikte' sloganıyla seçimlere hazırlanan Böcek, gelecek 5 yıl için hazırladıkları 25 projeyi tanıttı.

  • AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Partili Mehmet Özhaseki, yeniden seçilmesi halinde yapacaklarını 3 bin 500 kişinin katıldığı yemekli toplantıda anlattı.

Mehmet Özhaseki yeni projeleri anlatırken, Erciyes'e 3 bin kişilik kongre merkezi, futbol takımlarının kamp yapması için 9 futbol sahası ve Cumhurbaşkanlığı'na ait devlet konukevi yapılacağını söyledi. Erciyes'te termal su kaynağı bulunduğunu kayeden Mehmet Özhaseki, ruhsat çalışmalarından sonra termal tesisler yapılacağını kaydetti.

İŞTE YENİ PROJELER

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki devam eden projelerden sonra 10 başlıkta yeni projeleri açıkladı. Özhaseki, tekstilciler ve konfeksiyonculardan başlayarak 20 esnaf sitesinin yapılacağını kaydetti. Serbest Bölge içinde pastırma- sucuk imalathaneleri için 1 milyon metrekare yer ayrılacağını ifade eden Özhaseki, pastırma-sucuk imalathanelerinin buraya taşınacağını belirtti. Kayseri'deki eski binaların yenilenmesi gerektiğini ve ciddi bir deprem olması halinde bu binaların risk taşıdığını vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, vatandaşı sıkıntıya sokmadan dönüşümün yapılacağını anlattı.

Gençlerin vakit geçirecekleri yerlere ihtiyaç olduğunu ve üniversitelerde anket yaparak gençlerden beklentiler aldıklarını ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, bu beklentiler doğrultusunda gençlik merkezlerinin sayısını artıracaklarını söyledi. Başkan Özhaseki, Talas Amerikan Koleji'nin projesinin tamamlandığını ve buraya gençlik merkezi yapılacağını, ayrıca ERÜ karşısına da bir gençlik merkezi kurulacağını belirtti. Kadınlar için yaşam merkezi, emekliler için sohbet evleri yapılacağını da dile getiren Özhaseki, Erciyes Üniversitesi karşısına engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin de hazırlandığını kaydetti.

  • CHP BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Özgür Karabat


BAŞAKŞEHİR MEVLANA MEYDANI

Olimpiyat Stadı’nın yanına devasa bir alana Mevlana Meydanı yaparak‚ tüm Başakşehir’i ortak bir noktada buluşturacağız.

Mevlana Meydanı İstanbul’un en büyük meydanlarından birisi olacak.

BAŞAKŞEHİR İŞE YERLEŞTİRME(İSTİHDAM) BÜROSU AÇILACAK.

Belediyemiz bünyesinde kurulan ve Türkiye İş Kurumu ile işbirliği içersinde‚ ilçemizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla faaliyete devam eden ‘İstihdam Bürosu’‚ Başakşehirde önemli bir ihtiyaç görecek.

Başakşehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak açılacak büroda‚ vatandaşlardan gelen başvuruları kayda alınarak başta İkitelli Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere Başakşehirdeki çeşitli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilecek. Başvuruların istihdamı amacıyla verileri paylaşılarak‚ binlerce işsiz vatandaşımıza iş imkânı oluşturulacak. Büromuz‚ hizmetlerin daha etkin ve yaygın biçimde sürdürülebilmesi amacıyla Belediyenin internet sitesinden de faaliyetlerini sürdürecek .

KADIN SIĞINMA EVİ KURULACAK. (Mağdur kadınlarımıza sıcak bir yuva yapılacak)

Kötü muamele gören kadınların korunması için Başakşehirde Kadın sığınma evi kuracağız. Sağlıklı bir toplumsal yapının oluşması ailenin korunmasından geçmektedir. Aile toplumun temelini teşkil ettiğinden şiddet nedeniyle oluşan çöküntü tüm toplumu etkilemektedir. Sadece kadınların konaklayabildiği merkezde kütüphane‚ çocuklar için ders çalışma ve oyun alanı‚ spor alanları‚ çok amaçlı salonlar bulunacak.

Kadınlara güvenli ve sıcak bir ortam sunan merkezde gün boyunca psikolog‚ sosyal hizmet uzmanı‚ doktor‚ avukat ve hemşire gözetiminde hizmet verilecek.

DEPREM ETÜT MERKEZİ VE YAPI LABORATUARI

Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuarı‚ binalarının ya da evlerinin olası bir depreme karşı dayanıklılık durumunu öğrenmek isteyen Başakşehirlilere çok uygun fiyatlarla hizmet verilecek.

KENT KONSEYİ

Kent konseyi başkanı‚ Belediye Başkanı olmayacak. Başakşehiri bu kötü görüntüden kurtaracağız. Gerçekten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu kendi yöneticilerini kendilerinin seçtiği demokratik bir kuruluş haline gelecek. Kent Konseyinin işlevi arttırılacak. Formalite olmaktan çıkartılarak katılımcılık sağlanacak.Yönetimde katılımcılık anlayışını sözde bırakmayan Başakşehir Belediyesi herkesin kent yönetiminde söz sahibi olması amacıyla yeniden örgütlenecek. Başakşehir Kent Konseyi‚ kadın‚ çocuk ve gençlik meclisleri oluşturarak ilçeyi burada yaşayanlarla birlikte yönetecek. Kent konseyinde üretilen fikirleri belediye meclisinde görüşülüp‚ değerlendirilecek.




  • Chp Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural

Paü' de yaşayan 50 bine yakın öğrenciyi yakından ilgilendiren projeler için ayrı bir broşür de bastırdı. Broşür'ün adı oldukça manidar; Kızlı erkekli projeler.

Öğrencilerin kampüs içi ulaşımdan,sosyal beklentilere ve diğer ulaşım yolları konusunda, kültürel hizmet taleplerinin olduğu proje 12 başlık altında toplandı. Bu başlık altında toplanan projenin broşürleri 50 bin adet olarak basıldığını söyleyen Vural üniversite bölgesinde dağıtımının başlandığını belirtti.




Yıldırım'ın taşımalı miting itirafı

Bugün İzmir'de yoğun bir kalabalık toplayan AKP'nin taşımalı miting yaptığını Binali Yıldırım itiraf etti. Yıldırım, 'İzmir'e hoşgeldiniz' diye miting alanındakilere seslendi.

AKP'nin İzmir mitingine Ankara ve İstanbul dahil Türkiye'nin birçok ilinden insan taşındı. İzmirlilerin katılımına güvenmeyen AKP'nin kaldırdığı otobüsler, İzmir girişinde ilginç manzaralar oluşturdu. AKP İzmir adayı Binali Yıldırım ise mitinge gelenleri "İzmir'e hoş geldiniz" diyerek karşıladı.Bugün İzmir'den çekilen fotoğraflar, AKP'nin İzmir mitingine Ankara ve İstanbul dahil birçok ilden otobüslerle insan taşıdığını gözler önüne serdi. İzmirlilerin katılımına güvenmeyen AKP'nin organize ettiği otobüslerin İzmir giriş-çıkışlarında oluşturduğu görüntüler dikkat çekti. Bazı otobüslerin üzerinde "Ankara-3", "Beylikdüzü" gibi ibarelerin olması İzmir'e uzak illerden de otobüs kaldırıldığını ortaya koydu.



AKP mitinginin kürsüsünden, "bugün bu kalabalık İzmir'i korkutacak" şeklinde anons geçilmesi dikkat çekti.

AKP'nin İzmir mitingine giden katılımcılardan birisinin elinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Melih Gökçek'in fotoğrafı bulunuyor: